måndag 11 oktober 2010

Alltid hos dig av Maria Ernestam


Det är tur att man inte vet vilka beslut som är livsavgörande när man fattar dom. Det är tur att man inte vet vilka beslut man tagit som blir livsavgörande för kommande generationer. Det är ingen mening med att veta. För dom som kommer efter hade det inte kunnat vara på något annat sätt. Det är som det är. På gott och på ont.
I Maria Ernestams bok "Alltid hos dig" är det farmor Rakels beslut som är livsavgörande för barnbarnet Inga. Inga drabbas av en stor sorg när hennes man dör av en hjärtinfarkt. Mitt i sorgen och saknaden efter honom börjar hon leta sig tillbaka i tiden, in i sin farmors liv och öde. Farmor Rakels trygga uppväxt i en religiös familj, pappans död och hennes flytt till den stora staden. Hur hennes liv och hennes beslut får återverkningar ända in i nutiden, för Inga och för många andra människor.
Man skulle kunna kalla det här för en kärleksroman men för mig handlar den lika mycket om systerskap och det band som förenar generationer. Om släktskap och ett gemensamt arv. En gripande bok, väl värd att läsas!

2 kommentarer:

  1. Verkar vara en bra bok...tack för tipset.
    Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
  2. mmm kanske ska köpa den då.
    trevlig helg.
    kram

    SvaraRadera